Jdi na obsah Jdi na menu
 


Be-Be roláda

9. 7. 2011

Suroviny

  • 1 balíček světlých BeBe sušenek
  • 1 balíček kakaových BeBe sušenek
  • 125 g másla
  • trochu rumu
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 120 g čokolády na vaření
  • kousek ztuženého tuku

Postup přípravy

V mléce rozmícháme mouku a svaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout, ušleháme máslo s cukrem do pěny, pak vychladlou moučnou kaši zašleháme do máslové pěny a nakonec dochutíme rumem. Takto vzniklým krémem slepujeme střídavě tmavé a světlé sušenky Be-Be a skládáme je na podnos do tvaru rolády. Zbylým krémem potřeme celý povrch i boky rolády. Potom rozpustíme čokoládu na vaření s kouskem ztuženého tuku a celou roládu touto polevou polijeme. Dáme ji ztuhnout a zaležet do lednice alespoň na několik hodin, ideálně přes noc. Potom krájíme na plátky a podáváme např. s čerstvým ovocem.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< listopad / 2020 >>