Gerbeaud
Rospis na 40 kousků
Těsto:20 g droždí, 50 g krupicového cukru, 500 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 300 g másla
Náplň: 100 g meruňkové zavařeniny, 150 g krupicového cukru, 150 g mletých vlašských ořechů
Dohotovení: 100 g čokoládové polevy
Postup:
1.Droždí smícháme s cukrem a necháme na sporáku rozpustit.Mouku, vejce, žloutek, droždí s cukrem a nakrájené máslo zpracujeme ne hladké pevné těsto, které nenecháváme kynout.
2.Rozdělíme ho na na tři díly a každý rozválíme na plát silný asi 5 mm.První plát dáme na plech, potřeme polovinou zavařeniny, posypeme polovinou cukru a ořechů.Překryjeme druhým plátem, potřeme zbylou zavařeninou, posypeme zbylým cukrem a ořechy.
3.Vše překryjeme třetím plátem a povrch propícháme vidličkou.Pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 35 minut.Po upečení necháme moučník vychladnout na plechu a pak ho polijeme čokoládovou polevou.Po zatuhnutí krájíme na malé obdélníky.
Doba Přípravy: asi 70 minut