Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mazanec

9. 7. 2011

 Ingredience:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 9 lžic cukru moučky
  • 125 g másla
  • 1 lžíce droždí
  • ½ hrknu mléka
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • muškátový oříšek
  • mletý badyán
  • rozinky
  • mandle
  • vejce na potření
Postup:
Připravíme kvásek: do mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a necháme na
teplém místě kynout
Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, špetku soli, citronovou
kůru, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, žloutek a badyán.
Vmícháme kvásek. Nakonec přidáme rozpuštěné vlažné máslo a důkladně vypracujeme
těsto. Vsypeme rozinky a oloupané a posekané mandle (zbavené slupek). Těsto
ještě jednou promícháme. Vytvoříme bochník, který poprášíme moukou, přikryjeme a
necháme kynout na teple.
Vykynuté těsto rozdělíme na několik stejných dílů (na fotce jeden ze dvou kusů).
Z nich poté vytvoříme bochánky, které umístíme na plech vyložený pečícím
papírem, který potřeme tukem.
Necháme znovu vykynout. Před pečením potřeme mazanec vajíčkem, můžeme jej ještě
posypat mandlemi.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 45 minut (její případnou nedopečenost zkusíme
špejlí).
Mazanec

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< září / 2020 >>