Sloní uši
Suroviny na 4 porce: 600 g vepřového masa, sůl, 1 lžíce sladké papriky, mletý nebo drcený pepř,olej na pečení, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 100 g nivy, 100 ml smetany
Postup:
1.Vepřové maso očistíme a nakrájíme na plátky.Naklepeme je, osolíme, okořeníme mletou paprikou a pepřem.Na pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm po obou stranách zprudka opečeme, vyndáme z pánve a necháme okapat.
2.Papriky očistíme,opláchneme a nakrájíme na proužky.Nivu nastrouháme najemno.Ještě teplé plátky masa naplníme směsí papriky, nivy a smetany, přehneme a upevníme párátkem.Naplněné plátky vložíme do pekáčkua při 220°C krátce zapečeme.