Zlatý punč
Rospis pro 4 osoby
Suroviny: sypaný černý čaj, 120 ml końaku, 120 ml tmavého rumu, 200 ml pomerančového 100% džusu (nebo čerstvé pomerančové šťávy), šťáva z 1 citronu, pár kapek mandlové tresti, kousek skořice, 4 hřebíčky, kůra z 1 limetky , 1 pomeranč
Postup:
1.Uvaříme černý čaj, který necháme chvilku louhovat.Pak ho přecedíme a do ještě horkého nápoje postupně přidáváme ostatní ingredience-koňak, rum, džus, citronovou šťávu, mandlovou tresť, skořici a hřebíček.
2.Punč necháme znovu zahřát (pozor-už ho nevaříme).Těsně před podáváním přidáme do každé skleničky důkladně omytou kůru z limetky a plátek pomeranče.
Doba přípravy: asi 15 minut