Rybářská polévka
Potřebujete:600 g rybího masa(okoun,lín,kapr),50 g oleje,50 g cibule,20 g mleté papriky,1 malé zeleninové lečo,100 g brambor,1 dl smetany,30 g hladké mouky,česnek,mletý pepř,vegeta
Postup:Na přípravu můžeme použít různé druhy ryb,popřípadě rybí kousky z kapra připravovaného na vánoční stůl,také můžeme použít části masa z uvařených kapřích hlav a mlíčí z kapra.Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky,až začne sklovatět,přidáme mletou papriku a hned zalijeme vodou(používáme-li k přípravě rybích hlav,použijeme část vývaru z rybích hlav)mírně osolíme,opepříme,přidáme na kostičky nakrájené bramborya vaříme.Po chvíli přidáme lečo,česnek(prolisovaný)a sýrové kousky rybího masa.Na mírném ohni vaříme asi 15-20 minut.Můžeme přidat trochu vegety.Na závěr vmícháme smetanu rozšlehanou s moukou a krátce povaříme.