Slepičí polévka s petrželovými svítky
Potřebujete:500g slepice,2 cibule,1 lžíce oleje,4 lžíce slepičího bujonu,1 mrkev,1 pórek,sůl a pepř.
Svítek:50g hladkémouky,125ml mléka,1 vejce,sůl,petrželka,máslo
Olupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky.Čtvrtky slepice s cibulí ze všech stran opečemena oleji.Zalijeme 1 litrem vroucí vody,přidáme bujon a vaříme asi 45 minut.Mezitím si připravíte svítek.Z mouky,vejce,mléka a soli zaděláme těsto,necháme je asi 30 minut v klidu,pak přidáme petržel.V pánvi na másle upečeme jemnou omeletu.Srolujeme a krájíme ji na kolečka.Mrkev a pórek nakrájíme na plátky,zalijeme zcezeným vývarem,opepříme,osolíme a 2 až 3 minuty povaříme.Svítky narovnáme na talíř a zalijeme polévkou.Vařené slepičí maso můžeme použít k další úpravě.