Kapr po Cikánsku
Suroviny: 1 menší kapr, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 1 lžička octa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky, 2 vejce, strouhanka, olej
Postup:
Z kapra odstraníme šupiny, vykucháme ho, hlavu a vnitřnosti můžeme použít na polévku.Maso nakrájíme na porce a částečně vykostíme.Pak osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme octem.Necháme chvíli odležet.Poté každou porci obalíme v mouce smíchané s paprikou (podle chuti lze použít směs sladké a pálivé papriky), namočíme do rozšlehaných vajec, která můžeme nastavit trochou mléka, a obalíme ve strouhance.Na horkém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.Podáváme s bramborovou kaší ušlehanou s horkým mlékem, máslem a konzervou propláchnutého a okapaného hrášku.Místo česneku můžeme kapra ochutit zázvorem, nasekanou petrželkou nebo bazalkou.
Komentáře
Přehled komentářů
Amazing plenty of beneficial info!
college essay hook https://writeadissertation.com how to write a philosophy essay https://bestmasterthesiswritingservice.com
business writing service l94gtp
(Gregorycaf, 6. 4. 2023 14:39)