Losos s křenovou omáčkou a brusinkami
Suroviny: 4 podkovy lososa, olej, sůl, mouku.
Omáčka: kysaná smetana, 2 polévkové lžíce majonézy, citronovou šťávu, lžičku cukru, lžičku worchesterové omáčky, 2 až 3 vrchovaté lžíce strouhaného křenu a sůl.
Postup:
Ingredience na omáčku smíchejte a nakonec opatrně vetřete strouhaný křen.Je-li třeba dosolte.
Porce lososa také posolte, lehce obalte v hladké mouce a dejte na rozpálený olej.Zvolna pečte po obou stranách.Při obracení si počínejte opatrně, abyste neporušili řezy.Losos nesmí ztmavnout.Porce přendejte na talíře, polijte křenovou omáčkou a ozdobte plátky citronu a brusinkovým kompotem.Podávejte s vařenými bramborami.