Avokádový salát s krevetami
Suroviny: 2 avokáda, 150 g mozzarelly, 125 g krevet, 2 vaničky řeřichy
Zálivka: 3 lžíce bíleho balzamikového octa, sůl, hrubě mletý pepř, 1 lžička medu, 3 lžíce olivového oleje
Postup: mozzarellu necháme okapat v sítu a poté ji nakrájíme na plátky.Zálivku připravíme tak, že promícháme balzamikový ocet s trochou soli, pepřem, medem a olivovým olejem.Podle potřeby ji dochutíme.Avokáda rozpůlíme a nožem z nich vyjmeme pecku.Půlky plodů ještě rozčtvrtíme a opatrně oloupeme.Dužinu nakrájíme na tenké plátky.Plátky mozzarelly a avokáda dobře promícháme v míse spolu s krevetami a připravenou zálivkou.Salát rozdělíme na 4 talíře.Řeřichu odstřihneme nůžkami a ozdobně jí posypeme talíře se salátem.