Boloňské špagety
Suroviny:
2 lžíce olivového oleje
2 prolisované stroužky česneku
1 najemno nakrájená velká cibule
1 najemno nakrájená mrkev
1 najemno nakrájený řapík celeru (možno vynechat)
500g mletého hovězího masa
500ml hovězího vývaru
1 a půl hrnku červeného vína
850g drcených nebo krájených konzervovaných rajčat
1 lžička cukru
1/4 hrnku nakrájené čerstvé petrželky
500g špaget
nastrouhaný parmazán na ozdobu (možno i hoblina)
sůl a pepř na dochucení
Postup:
1) Na olivovém oleji opečeme při nízké teplotě česnek, cibuli, mrkev a celer (cca 5 minut)
2) Zvýšíme teplotu a přidáme maso a za stálého míchání osmahneme dohněda. Vzniklé hrudky rozmačkáme vidličkou.
3) Přidáme vývar, víno, rajčata, cukr a petrželku
4) Směs přivedeme k varu a snížíme teplotu. Za občasného míchání vaříme cca hodinu a půl
5) Dochutíme solí a pepřem.
6) Těsně před dovařením omáčky uvaříme těstoviny.
7) Podáváme nepromíchané (těstoviny pouze přelijeme) a dozdobíme parmazánem (popřípadě i lístkem petrželky)
Komentáře
Přehled komentářů
You explained that superbly.
best essay help review https://writingresearchtermpaperservice.com higher english essay help https://essaywritingserviceahrefs.com
proposal for dissertation t85sqc
(Eugenemaw, 5. 4. 2023 20:27)